top of page

Sıkça Sorulan Sorular

Hangi tanı gruplarıyla çalışıyorsunuz?

Nörolojik tanı almış veya semptomları nörolojik bir tanı çerçevesinde deÄŸerlendirilen bireylerle çalışıyoruz. KliniÄŸimizde sıklıkla Multiple Skleroz, Epilepsi, Beyin Tümörü, Subaraknoid kanama ve Ä°nme, Fonksiyonel Nörolojik Semptomlar, Nörodejeneratif hastalıklar (örneÄŸin demans), Normal Basınçlı Hidrosefali, Omurilik rahatsızlıkları ve Kafa Travması gibi tanı gruplarıyla birlikte çalışıyoruz. Bunun ötesinde diÄŸer nörolojik ve nöropsikiyatrik tanı grupları da hizmetlerimizden faydalanabilir. 

KliniÄŸe gelmek yerine, görüÅŸmelere internet üzerinden katılabilir miyim?

Danışanların ilk görüÅŸmeleri yüz-yüze gerçekleÅŸtirilmektedir. Bu nedenle ilk görüÅŸmeniz için sizi kliniÄŸimize davet ediyoruz. Uygun olması halinde, devam eden terapi seanslarını internet üzerinden, görüntülü konuÅŸma yoluyla tamamlamak mümkün olabilir. Bunu ilk görüÅŸmeniz sırasında psikoloÄŸunuzla konuÅŸabilirsiniz.

​

Nöropsikolojik deÄŸerlendirmeler, yüz yüze görüÅŸme ÅŸeklinde uygulanmaktadır ve deÄŸerlendirmenin her aÅŸamasında kliniÄŸimize gelmeniz gerekmektedir.

​

EÄŸer mobilite ihtiyaçlarınız nedeniyle kliniÄŸimize eriÅŸmekte zorluk çekiyorsanız, lütfen bize bildirin.

Çocuklar için randevu almak mümkün mü? 

Åžu anda sadece 18 yaÅŸ ve üzeri yetiÅŸkinlerle çalışıyoruz. Çocuklar için hizmetimiz bulunmamaktadır.  

Kişisel bilgilerim nasıl saklanacak?

KliniÄŸimiz, Türk Psikologlar DerneÄŸi ve British Psychological Society (Ä°ngiliz Psikoloji BirliÄŸi)’nin gizlilik ve etik ilkeleri doÄŸrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. GörüÅŸmeleriniz süresince paylaÅŸtığınız kiÅŸisel bilgiler, danışan-psikolog gizlilik ilkeleri çerçevesinde saklanacaktır. YaÅŸamınızı veya baÅŸkasının yaÅŸamını tehdit eden bir durum ortaya çıkması durumunda, psikoloÄŸunuzun iligli kurum veya kiÅŸilere bilgi verme hakkı saklıdır. Sizin yazılı onayınız olmadan, size ait rapor ve deÄŸerlendirmeler baÅŸka bir kiÅŸi veya kurumla paylaşılmaz.

Acil psikolojik hizmetiniz var mı?

KliniÄŸimizde acil psikolojik veya akıl saÄŸlığı hizmetleri sunmamaktayız. Klinik telefonumuz ve e-posta adresimiz sadece mesai saatleri içerisinde ve gün içinde devam eden klinik randevular çerçevesinde kontrol edilmektedir. Acil psikiyatrik bir müdahale gerekmesi durumunda, ya da sizin veya bir baÅŸkasının yaÅŸamına tehlike oluÅŸturacak acil bir durum olması halinde, lütfen ilgili saÄŸlık ve/veya güvenlik kurumlarından acil yardım isteyiniz. 

KliniÄŸinizde Covid-19'a karşı nasıl önlemler alıyorsunuz?

Covid-19'a baÄŸlı bulaÅŸma riskini azaltmak için, uygun olması halinde danışanlarımıza devam eden terapi görüÅŸmelerine internet üzerinden katılabilme imkanı sunuyoruz.

​

Yüz yüze görüÅŸmenin gerekli olduÄŸu durumlarda (örn. nöropsikolojik deÄŸerlendirme), maske kullanmaya ve fiziksel mesafeyi korumaya özen gösteriyoruz. GörüÅŸmelerimiz düzenli olarak havalandırılmış bir odada gerçekleÅŸtirilmektedir. Randevuların arasında, ortak kullanılan alanlarda yüzey temizliÄŸi gerçekleÅŸtiriyoruz. SaÄŸlık çalışanı olarak, düzenli antijen testi yapmaya devam ediyoruz.

​

Danışanlarımız, zaman zaman saÄŸlık sorunları ya da tedavi süreçleri nedeniyle bağışıklık sistemlerinde zayıflık yaÅŸayabilmektedirler. Bu gibi bir durumla karşı karşıyaysanız ve yüz yüze görüÅŸme konusunda çekince yaşıyorsanız bize önceden bildirebilirsiniz. 

Nöropsikolojik DeÄŸerlendirmeyle ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Nöropsikolojik DeÄŸerlendirme öncesinde, medikal bir deÄŸerlendirme için doktora yönlendirildim. Neden? 

Nöropsikolojik deÄŸerlendirmenin belli bir zaman noktasıda, klinik olarak uygun olup olmadığı, bireylerin biliÅŸsel ÅŸikayetleri, saÄŸlık geçmiÅŸi ve diÄŸer ilgili kiÅŸisel bilgileri göz önünde bulundurularak karar verilir. 

​

Bazen bireyler, nöropsikolojik deÄŸerlendirme öncesinde, saÄŸlık kontrolünden geçmesi için medikal bir doktora yönlendirilebilir. Bu, kiÅŸinin biliÅŸsel süreçlerine etki edebilecek ve nöropsikolojik deÄŸerlendirmenin bulgularını etkileyebilecek baÅŸka saÄŸlık problemlerinin fark edilmesi ya da elenmesi açısından önemldir. 

Nöropsikolojik DeÄŸerlendirmede test aÅŸaması ne kadar uzun sürer?

Nöropsikolojik deÄŸerlendirmeler, nöropsikolojik test sonuçları, klinik görüÅŸmeler ve mevcut saÄŸlık bilgileri gibi çeÅŸitli kanallardan elde edilen klinik bilgilerin bir araya getirilmesi ve sentezlenmesini içeren detaylı bir süreçtir. Yapılan deÄŸerlendirmenin içeriÄŸi ve derinliÄŸine göre deÄŸerlendirmenin süresi deÄŸiÅŸkenlik gösterir.

​

Genellikle her bir test görüÅŸmesinin 50 dakika sürmesi beklenir. Danışanların en iyi performansını sergileyebilmesi ve karıştırıcı faktörlerin etkisinin en aza indirilmesi için, test süresince uygun zamanlarda kısa molalar verilebilir. KiÅŸilerarası farklılıklara ve deÄŸerlendirmenin derinliÄŸine göre bir veya iki görüÅŸmede biliÅŸsel deÄŸerlendirmenin test aÅŸaması tamamlanabilir.

Nöropsikolojik DeÄŸerlendirmeden önce özel bir hazırlık yapmam gerekli mi?

EÄŸer okuma gözlüÄŸü veya iÅŸitme cihazı kullanıyorsanız, bu araçları mutlaka randevularınıza getirdiÄŸinize emin olunuz. Aynı zamanda ilgili olabilecek saÄŸlık raporları, beyin görüntüleme sonuçları ve kullandığınız ilaçların güncel bir listesinin kopyasını da yanınızda getiriniz.  

Psikoterapiyle ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Nörolojik bir rahatsızlığı olan herkesin psikoterapiye ihtiyacı var mı?

Hayır! Nörolojik bir tanı alan birçok kiÅŸi, herhangi bir psikolojik destek veya tedaviye ihtiyaç duymayabilir.

 

SunduÄŸumuz psikoterapi hizmeti, yeni bir tanıya ya da nörolojik rahatsızlığının zaman içinde getirdiÄŸi deÄŸiÅŸimlere uyum saÄŸlamakta zorluk yaÅŸayan, duygusal problemleri günlük yaÅŸamını ve iliÅŸkilerini kötü yönde etkileyen, daha etkin baÅŸa çıkma yöntemlerine ihtiyaç duyan veya yeni bir anlam arayışında olan bireyler için uygun olacaktır. Bireylerin amaçladığı deÄŸiÅŸimler doÄŸrultusunda, psikoterapi süreci kiÅŸiler arası farklılık gösterir.

 

EÄŸer psikoterapinin sizin için etkin bir yöntem olacağından emin deÄŸilseniz veya terapi süreciyle ilgili olarak aklınıza takılan sorular varsa, bizimle iletiÅŸime geçebilirsiniz.

Hangi psikoterapi yöntemlerini uyguluyorsunuz? Benim için en doÄŸru olacak yöntemi nasıl bileceÄŸim?

​KliniÄŸimizde BiliÅŸsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Åžefkat Odaklı Terapiler uygulanmaktadır. Terapiye baÅŸlarken, çözümlemek istediÄŸiniz problemleri, kiÅŸisel tercihlerinizi ve mevcut yöntemlerin farklı problemler için bilimsel etkinliÄŸini göz önünde bulundurarak, hangi yöntemin size daha uygun olabileceÄŸini psikoloÄŸunuzla birlikte karar verebilirsiniz.

bottom of page